Ugnsstekt äppel- och rosmarinkyckling med ädelostcréme
4 personer
4 msk smält smör
4 msk olivolja
1/2 hel vitlök (hälften pressad)
2 msk honung
rivet skal av 1 citron
1-2 tsk havssalt
1 färsk kyckling
2 svenska höstäpplen
1 citron
1 knippe färsk rosmarin
100 g ädelost
2 dl creme fraiche
lingon
2 palsternackor
2-3 morötter
1/2 rotselleri
6-8 potatisar
olivolja
citronsaft
torkad timjan
salt
peppar
Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem på en bakplåtspappersförsedd plåt. Ringla över olivolja, pressa över lite citronsaft, strö över timjan, salt och peppar. Vänd runt så att oljan och kryddorna fördelas jämt på rotfrukterna. Stek dem i ugnen ca 40 minuter.
Mosa ädelosten tillsammans med créme fraice. Toppa med några lingon.
Lägg upp kycklingen tillsammans med rotfrukterna och strö eventuellt över lite extra rosmarin, servera med ädelostcrémen och lite ruccola eller annan grönsallad.
Söndagsmiddag? |