Frusen vitchokladmousstårta med smak av limoncello
10-12 personer
Browniebotten:
25 g valnötskärnor (kan uteslutas)
1 dl vetemjöl
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
en gnutta havssalt
Klä botten på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Hacka nötterna. Smält chokladen med smöret i en kastrull. Låt svalna något. Blanda ner resten av ingredienserna och häll i formen. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vitchokladmousse:
- 3 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 st äggulor
- 2-4 msk limoncello eller annan citruslikör
- Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
- Ta ut kakan några minuter innan servering. Toppa med blåbär och citronmeliss. Njut!
- Tips! För ännu mer citronsmak använd vitchoklad med citronsmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar