måndag 14 oktober 2013

Pilgrimsmussla. Persilja. Gröna ärter. Kantareller.


När fantasin får flöda en lördagkväll kan det sluta såhär...



Persiljestekta pilgrimsmusslor med ärtpuré och kantareller

2 personer

8 pilgrimsmusslor
färsk persilja
1 vitlöksklyfta
smör
salt

400 g gröna ärter
1 dl cremé fraiche
1/5-1 dl vitt vin
2 msk grönsaksfond
salt

två nävar kantareller

1-2 röd-, gul- eller polkabeta

Skala och svarva betorna med en grönskakssvarv eller hyvla till tunna chips. Rosta i ugnen med lite olja.
Koka ärterna, häll av vattnet. Tillsätt vin, cremé fraiche och fond. Koka upp och ta sedan av från värmen. Mixa med stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt. Servera varm.
Smörstek kantarellerna.
Stek pilgrimsmusslorna i smör, pressad vitlök och färsk persilja.
Servera musslorna med purén, kantarellerna och toppa med rostad beta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar