Broccolipaj i quinoaskal
4-6 personer
2,5 dl quinoa
1 ägg
1/2 dl solrosfrön
400 g broccoli
1 rödlök
1/2 dl pumpafrön
kryddor, ex franska örter, basilika, timjan
2 dl mjölk/havremjölk
4 ägg
150 g fetaost eller annan valfri ost
färsk persilja
Värm ugnen till 200 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna. Jag kokade den i grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Skölj den sedan i kallt vatten och blanda tillsammans med ägg och solrosfrön. Häll i en pajform och och bred ut längs kanterna så gott det går. Förgrädda i 8 minuter, ta ut och tryck upp skalet längs kanterna och grädda 2 minuter till. Koka broccolin några minuter så att den blir lite mjuk. Torrosta pumpafrön i en stekpanna. Skär löken i klyftor. Lägg broccolin och löken i pajskalet. Rör ihop ägg, mjölk, salt och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda ca 25 minuter. Klipp över färsk persilja och servera med en god sallad.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaMums, ännu en trevlig blogg att följa! Full med mumsiga recept och så fina bilder! :)
SvaraRaderaVad roligt att jag hittat till dig Jenny! :)
Tack! Ja, vad roligt att du hittat till mig! ;) Hoppas du hittar nåt gott! :)
Radera