onsdag 14 augusti 2013

Quinoa. Broccoli. Pumpafrö. Persilja.

Paj på ett nytt sätt! Variera pajskalet med ett skal på quinoa och solrosfrön. Jag måste erkänna att jag själv var lite skeptisk mitt under matlagningen och trodde att skalet skulle smula sönder, men nej, det gick så bra så och alla gäster åt med god aptit! Inspirationen är hämtat från Maten är min medicin av Janesh Vaidya och receptet är snarlikt hans broccolipaj.






Broccolipaj i quinoaskal
4-6 personer
2,5 dl quinoa
1 ägg
1/2 dl solrosfrön

400 g broccoli
1 rödlök
1/2 dl pumpafrön
kryddor, ex franska örter, basilika, timjan

2 dl mjölk/havremjölk
4 ägg
150 g fetaost eller annan valfri ost

färsk persilja

Värm ugnen till 200 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna. Jag kokade den i grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Skölj den sedan i kallt vatten och blanda tillsammans med ägg och solrosfrön. Häll i en pajform och och bred ut längs kanterna så gott det går. Förgrädda i 8 minuter, ta ut och tryck upp skalet längs kanterna och grädda 2 minuter till. Koka broccolin några minuter så att den blir lite mjuk. Torrosta pumpafrön i en stekpanna. Skär löken i klyftor. Lägg broccolin och löken i pajskalet. Rör ihop ägg, mjölk, salt och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda ca 25 minuter. Klipp över färsk persilja och servera med en god sallad.





3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Mums, ännu en trevlig blogg att följa! Full med mumsiga recept och så fina bilder! :)
    Vad roligt att jag hittat till dig Jenny! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, vad roligt att du hittat till mig! ;) Hoppas du hittar nåt gott! :)

      Radera