måndag 12 augusti 2013

Lingon. Färskost. Timjan. Agave.

Recept på denna dipp hittade jag häromdagen och blev sugen på att testa direkt. Lite väl salt enligt receptet proportioner men jag jämnade ut det med att lägga lite extra av annat och till slut blev det ljuvligt. Lingondippen fick bli aptitretare tillsammans med små frasiga knäckerutor. Bjud på en nordisk snitt i kommande lingonsäsong!


Lingondipp på knäckeruta

250 g färskost
1 dl lingon
1-2 tsk agave
3 msk färsk timjan (endast bladen)
4 msk pumpafrön
1-2 tsk havssalt

Låt lingonen rinna av sig ca 20 minuter om du använder frysta. Blanda de övriga ingredienserna i en skål och blanda om. Rör i lingonen och toppa med en timjankvist. Servera tillsammans med små knäckerutor eller rågkex eller gör färdiga snittar och toppa med lite timjan.



Kanske till ett glas bubbel när gästerna anländer?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar