fredag 23 augusti 2013

Kakao. Apelsin. Valnöt. Havssalt.

Fredagsmys, lördagsgodis eller kanske som en energikick i vardagen. Här kommer ännu ett tips på ett hälsosammare men supergott alternativ. Låt dig inspireras, följ receptet eller hitta på ett eget utifrån vad som gömmer sig i skåpen - det var så dessa rutor blev till.


Apelsinchokladrutor

ca 15-20 st

3-4 dl blandade nötter ex. valnötter och cashewnötter
1/2-1 dl pumpafrön/solrosfrön
5-6 färska dadlar
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1/2 apelsin
2 msk kakao
1 msk kokosolja
en nypa vaniljpulver
en nypa havssalt

Kokosflingor till garnering

Mal nötterna och fröna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en kladdig massa. Blir smeten för lös, tillsätt lite mer nötter/frön och mer dadlar/apelsinsaft om den är för torr. Klä en lite form, ca 10X15 cm med bakplåtspapper och bred ut massan i ca 2 cm tjockt lager. Strö över lite kokos och ställ i frysen någon timme. Ta fram, skär upp i rutor och hugg in!

Förvara i frysen och ta fram strax innan servering,
konsistensen är bäst då den är kall

Hur många rutor gör dig glad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar