Apelsinchokladrutor
ca 15-20 st
3-4 dl blandade nötter ex. valnötter och cashewnötter
1/2-1 dl pumpafrön/solrosfrön
5-6 färska dadlar
rivet skal av 1 apelsin
saft av 1/2 apelsin
2 msk kakao
1 msk kokosolja
en nypa vaniljpulver
en nypa havssalt
Kokosflingor till garnering
Mal nötterna och fröna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en kladdig massa. Blir smeten för lös, tillsätt lite mer nötter/frön och mer dadlar/apelsinsaft om den är för torr. Klä en lite form, ca 10X15 cm med bakplåtspapper och bred ut massan i ca 2 cm tjockt lager. Strö över lite kokos och ställ i frysen någon timme. Ta fram, skär upp i rutor och hugg in!
Förvara i frysen och ta fram strax innan servering, konsistensen är bäst då den är kall |
Hur många rutor gör dig glad? |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar