Var försiktig när du plockar av bladen, de går lätt sönder. Ett tips är att skära ett snitt längst ner vid roten så lossnar de lättare. |
Rödkålswraps med svamp, rostade bönor och sesamfrön
4 personer
4-8 stora rödkålsblad( köp ett helt huvud så att du kan plocka av bladen)
ca 3-400 g svamp ex. kantareller och champinjoner
2-3 schalottenlök eller 1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kokta vita stora bönor
sesamfrön
200 g fetaost
grönsaker t.ex:
broccoli
paprika
avokado
sallad
färska tomater
soltorkade tomater
gurka
salladslök
oliver
Plocka av 4-8 stora blad från rödkålshuvudet.
Torrosta sesamfrön på medelhög värme i en stekpanna.
Hacka lök, vitlök och svamp och stek i smör. Salta och peppra.
Skölj av bönorna och lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, ändra till grillvärme de sista 5 minutrarna så bönorna får färg.
Smula fetaosten och hacka grönsakerna.
Servera som en buffé och låt var och en komponera sin egen wrap.
Mat att bli glad av! |
Ser superdupersmarrigt ut!!!
SvaraRaderaTror att du skulle gilla det!!
Radera