onsdag 7 augusti 2013

Rödkål. Kantareller. Vita bönor. Sesam.

Med en förkylning i kroppen, som för övrigt känns lite degig efter en lat semester, var jag sugen på något färgglatt och fräscht. Som tur var så var kylskåpet fyllt av grönsaker och fantasin fick skapa färgglada rödkålswraps. Har du några kantareller kvar  passar det utmärkt att fräsa upp dem till dessa wraps, annars går det fint med bara champinjoner. Såklart är det ju bara att välja de grönsaker man gillar eller råkar ha hemma, gärna energirika och fyllda av näring.


Var försiktig när du plockar av bladen,
de går lätt sönder. Ett tips är att skära ett snitt längst ner  vid roten så lossnar de lättare.

Rödkålswraps med svamp, rostade bönor och sesamfrön

4 personer
4-8 stora rödkålsblad( köp ett helt huvud så att du kan plocka av bladen)
ca 3-400 g svamp ex. kantareller och champinjoner
2-3 schalottenlök eller 1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kokta vita stora bönor
sesamfrön
200 g fetaost

grönsaker t.ex:
broccoli
paprika
avokado
sallad
färska tomater
soltorkade tomater
gurka
salladslök
oliver


Plocka av 4-8 stora blad från rödkålshuvudet.
Torrosta sesamfrön på medelhög värme i en stekpanna.
Hacka lök, vitlök och svamp och stek i smör. Salta och peppra.
Skölj av bönorna och lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, ändra till grillvärme de sista 5 minutrarna så bönorna får färg.
Smula fetaosten och hacka grönsakerna. 
Servera som en buffé och låt var och en komponera sin egen wrap.







Mat att bli glad av!


2 kommentarer: