onsdag 28 augusti 2013

Sötpotatis. Vita bönor. Basilika. Vitlök.

Med en sötpotatis och en kruka basilika att utgå ifrån tillsammans med lite sallad som behövde ätas upp fick detta bli kvällens middag. Färdigkokta bönor är alltid bra att ha hemma. Mättar bra, snabbt och gott.



Sötpotatissallad med vita bönor och basilikacréme

4 personer

1 stor sötpotatis
2 stora morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 dl olja
1/3 dl tamari
1 tsk cayennepeppar
en nypa salt

350 g kokta stora vita bönor

till krämen
1 kruka basilika
1/2 pinjenötter
1 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
saft av 1/2 citron
saft av 1/2 apelsin
1 msk honung
1 tsk senap
1 dl olivolja

1 lime

ett par nävar cashewnötter

en god sallad med dina favoritgrönsaker



Skala och skär sötpotatis och morot i mindre bitar. Lägg i en ugnsform. Blanda olja, tamari, vitlök, cayennepeppar och salt och ringla över sötpotatisen. Blanda om. Baka i ugnen på 200 grader ca 35 min. Tillsätt bönorna och ställ om till grillvärme då det är ca 5 min kvar.

Mixa ingredienserna till crémen i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Späd eventuellt ut med mer olja till önskad konsistens. 

Torrosta cashewnötterna i en stekpanna.

Gör en god sallad. Toppa med de ugnsrostade rotsakerna, cashewnöter och basilikacrémen. Pressa över lite lime.













2 kommentarer:

  1. Ännu nåt vi måste pröva...! Gjorde broccolipajen igår och den blev jättegod! :)

    SvaraRadera