Sötpotatissallad med vita bönor och basilikacréme
4 personer
1 stor sötpotatis
2 stora morötter
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 dl olja
1/3 dl tamari
1 tsk cayennepeppar
en nypa salt
350 g kokta stora vita bönor
till krämen
1 kruka basilika
1/2 pinjenötter
1 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
saft av 1/2 citron
saft av 1/2 apelsin
1 msk honung
1 tsk senap
1 dl olivolja
1 lime
ett par nävar cashewnötter
en god sallad med dina favoritgrönsaker
Skala och skär sötpotatis och morot i mindre bitar. Lägg i en ugnsform. Blanda olja, tamari, vitlök, cayennepeppar och salt och ringla över sötpotatisen. Blanda om. Baka i ugnen på 200 grader ca 35 min. Tillsätt bönorna och ställ om till grillvärme då det är ca 5 min kvar.
Mixa ingredienserna till crémen i en matberedare. Spara några basilikablad till garnering. Späd eventuellt ut med mer olja till önskad konsistens.
Torrosta cashewnötterna i en stekpanna.
Gör en god sallad. Toppa med de ugnsrostade rotsakerna, cashewnöter och basilikacrémen. Pressa över lite lime.
Ännu nåt vi måste pröva...! Gjorde broccolipajen igår och den blev jättegod! :)
SvaraRaderaÅh vad roligt! :D
Radera