onsdag 26 juni 2013

Mungböna. Lax. Oliver. Citron.

En snabb och enkel pastarätt men full av protein och nyttiga fetter. Denna pasta är endast gjord på mungbönor och ingenting annat! Lika fascinerande som den svarta bönpastan och enligt mig snäppet godare. Överraska med denna spännande vardagsmat utan att stå länge vid spisen. Jag kan garantera att du är klar på 15 minuter...


Mungbönspasta med varmrökt lax och tapenade
4 personer
1 pkt mungbönpasta

500 g varmrökt lax

1 burk svarta oliver utan kärnor
2 msk små kapris
rivet skal av 1 citron
saft av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja


Mixa ingredienserna till tapenaden i en matberedare. Koka pastan 6-8 minuter i saltat vatten. Servera med varmrökt lax, färska champinjoner och gärna en god sallad. Klart!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar