Efter en helg som inte innehöll all den återhämtning som den borde passar det bra att börja veckan med något nyttigt och näringsrikt. Bönpasta är inte så vanligt men fråga efter i en ekologisk affär. Hittar du inte kan nudlar eller spaghetti vara alternativ. Denna pasta kommer från á la eco och innehåller faktiskt bara svarta bönor! Fascinerande och förvånande gott!
Svart bönpasta med grönsakswok och strimlat ägg
4 personer
1 paket pasta på svarta bönor
3 morötter
250 g broccoli
1 rödlök
400 ml kokosmjölk
1,5 msk jordnötssmör
1,5 tsk sambal oelek
1 tsk salt
en skvätt soya
4 ägg
1 granatäpple
Dela ett granatäpple och ta ut kärnorna. Vill du undvika att den röda saften sätter färg på dina kläder kan du fylla en stor skål med kallt vatten och ta ut kärnorna under vattnet.
Blanda kokosmjölk med jordnötssmör, sambal oelek och salt. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär löken i klyftor. dela blomkål och broccoli i små buketter. Woka tillsammans i lite olja och en skvätt soya. Häll på såsen och låt puttra några minuter.
Knäck äggen i en medelvarm stekpanna och rör runt tills de är lätt stekta.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Servera pastan med woksåsen och toppa med strimlat ägg och granatäpple.
Jornötssmör är bra i både huvudrätt och efterrätt |
Toppa med strimlat ägg |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar