måndag 10 juni 2013

Glass

Du behöver ingen glassmaskin och du behöver inte vänta många timmar på att glassen ska bli klar. Denna glass slänger du snabbt ihop när begäret sätter in. Ingredienserna passar bra att alltid ha ett lager i frysen. Idag var begäret stort strax innan lunch så det fick bli glass till förrätt... men med tanke på ingredienserna i glassen är det inte så farligt. Den här glassen kan du njuta av som mellanmål eller efterrätt.

Hallon-, banan- och mangoglass

2 personer
2 små bananer (frusna och skivade)
2 dl frusna hallon
1 dl frusen mango i bitar (har du ingen mango hemma går det bra utan)

riven kokos

Skiva bananerna och frys någon timme om du inte har ett lager i frysen. Ta fram de frusna bananerna, hallonen och mangon och tina lätt. Mixa sedan allt tillsammans i matberedare tills du har en jämn smet. Är frukten för frusen och inte vill blanda sig kan du addera några matskedar vatten. Servera med lite riven kokos på toppen.



Jag har alltid skivade bananer i frysen
ifall att glassbegäret kommer


Frusna bär och frukter är också bra till
både glass och smoothie


Svalkande och gott en sommardag







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar