onsdag 26 juni 2013

Blåbär. Pecannöt. Sirap. Havregryn.

Bärpaj hör sommaren till. Här bjuder jag på min godaste blåbärspaj!


Knäckig blåbärspaj med pecannötter

1 paj ca 6 personer

2 dl blåbär
1 äpple
1 päron
potatismjöl

1,5 dl havregryn
0,5 dl kruskakli
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl rårörsocker
50 g smör
1 dl hackade pecannötter
sirap



Blanda bären med lite potatismjöl och lägg i bottnen av en pajform. Skiva päronet och äpplet och lägg i formen. 
Blanda havregryn, kli, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret och rör/knåda ihop till en smuldeg. Blanda i de hackade nötterna. Strö smularna över bären och frukten. Ringla över sirap.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills pajen fått lite färg.

Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar