Bärpaj hör sommaren till. Här bjuder jag på min godaste blåbärspaj!
Knäckig blåbärspaj med pecannötter
1 paj ca 6 personer
2 dl blåbär
1 äpple
1 päron
potatismjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl kruskakli
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl rårörsocker
50 g smör
1 dl hackade pecannötter
sirap
Blanda bären med lite potatismjöl och lägg i bottnen av en pajform. Skiva päronet och äpplet och lägg i formen.
Blanda havregryn, kli, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret och rör/knåda ihop till en smuldeg. Blanda i de hackade nötterna. Strö smularna över bären och frukten. Ringla över sirap.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills pajen fått lite färg.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar