tisdag 11 juni 2013

Rödbeta. Chevré. Honung. Valnöt.

Den mycket vanliga men ack så fantastiska kombinationen av rödbeta, getost, honung och valnöt får här förgylla ett tortillabröd. Picknickmat, lunch, middag, i matlådan eller skuren i mindre bitar på buffébordet. En wrap går hem för det mesta! Min wrap fick sällskap av vitlöks- och kanelfrästa kikärter och en sötpotatisröra.

Rödbetswrap med chevré, honung och valnötter

2-4 personer

4 tortillabröd
350 g rödbetor
125 g chevré
3 msk cremé fraiche
2 tsk honung
1/2 dl hackade valnötter
1/2 rödlök
1/2 paprika
30 g wasabiruccola (eller annan sallad)

Koka rödbetorna mjuka ca 30 min. Skala och skär i tunna skivor. Mosa osten tillsammans med cremé fraichen och honungen. Hacka valnötterna, löken och paprikan. Bred ut ostkrämen på mitten av tortillan och fyll sedan med de övriga ingredienserna. Vik ihop och så är det klart!






 Servera gärna med dessa spännande kikärter.

Vitlöks- och kanelfrästa kikärter  

3-400 g kokta kikärter
1 vitlöksklyfta
kanel
paprikapulver
kokosolja

Pressa vitlöken i en panna och blanda med lite kokosolja. Fräs på låg värme ett par minuter. Sätt i kikärterna, krydda och höj värmen. Stek några minuter.






Och kanske denna röran till...

Sötpotatisröra

1 stor sötpotatis
2 morötter
1/2 lime (saften)
1 tsk kokosolja
1/2 dl pumpafrön
färsk dragon/timjan

Ugnsrosta sötpotatisen och moroten. Mixa tillsammans med övriga ingredienser i matberedare. Toppa eller blanda i färska kryddor till sist.







Allt tillsammans blir en färgglad och nyttig måltid.










2 kommentarer:

  1. Oooh va gott det låter och ser ut! Jag ÄLSKAR kombinationen rödbetor och chevre så det här måste jag prova! :)

    SvaraRadera
  2. Mmm oslagbar kombo! Rödbetor och chevre kan inte bli fel!

    SvaraRadera