Laxbiffar med ugnsrostad sötpotatis och romsås
4 personer
500 g färsk lax
3 ägg
1 gul lök
2 msk hummer- eller fiskfond
1/2 kruka färsk hackad persilja (går bra med frusen)
1 nypa salt
1 nypa peppar
2 stora sötpotatis
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk fransk dragon
olivolja
flingsalt
75 g rom/röd kaviar
2 dl cremé fraiche
1 nypa salt
1 nypa peppar
Skala och skär sötpotatisen i skivor. Placera på en plåt, strö över flingsalt, dragon och ringla över olja. Blanda runt så att oljan sprids ut jämnt över potatisen. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30-40 minuter. Vill du att potatisen får lite färg höj temperaturen och sätt på grillvärme de sista 5-10 minutrarna.
Fransk dragon |
Vitlöken blir mild i smaken då den rostas i ugnen |
Bena ur laxen och mixa tillsammans med de övriga ingredienserna med stavmixer eller i matberedare. Stek biffar i lite rapsolja på medelhög temperatur några minuter på var sida.
Servera allt med en klyfta citron och en sallad på bladspenat, avokado och rädisor.
Enkel vardagslyx! |
Mums! Ska definitivt testa. Kram!
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaHoppas det ska smaka! :)
SvaraRaderaChristofer hade fått ett recept på laxbiffar av en kompis igår som han var jättesugen på att testa men visste inte vad vi skulle ha för tillbehör, så slog det mig att jag precis hade sett det här receptet hos dig så vi testade såsen och sötpotatisen till, och helvete vad gott det var! Vi var helt saliga båda två! :D Kommer definitivt att göras många gånger till! :)
SvaraRaderaÅh vad roiligt! :D Kanske man kan få ta del av det receptet? Så kan jag testa dom biffarna :)
RaderaAbsolut! Receptet har han fått av en annan laxtrollare, vars familj tydligen hade lyckats trycka i sig två kilo av de där biffarna, haha! 500 g lax, 2 dl grädde, 1 ägg, cayennepeppar och salt efter smak. Det var riktigt gott med det där lite starka från cayennepepparn! :)
RaderaTack! Får jag testa nästa gång det blir laxbiffar!
Radera