Har du inte hittat inspriation under helgen får du ta del av min...
Varför inte servera soppa på sommaren? Själv tänker jag ofta att soppa hör hösten och vintern till men denna lena nässelsoppa toppad med sparris och ugnsgrillad skinka hör säsongen till. Ut och plocka nässlor! En fantastisk start på en sommarmiddag eller kanske som en lättare lunch med ett gott bröd till...
Soppa på sommaren? Javisst! |
Har du inga nässlor kan kanske kronärtsskockssoppa med perilja, parmachips och smördegssnurra också passa |
Tips! Rosta en god parmaskinka i mitten av ugnen på 225-250 grader 5-7 minuter så får du knapriga parmachips att toppa soppa med eller ha som goda snacks.
Potatissallad kan göras på många sätt! Här blev jag bjuden på kokt färskpotatis, morot och sockerärter som sedan ugnsrostas för att till slut blandas med sallad och rädisor direkt från grönsakslandet.
Koka primörer och rosta sedan i ugnen med olja och dina favoritkryddor |
Blanda med sallad, rädisor och klipp över färsk gräslök |
Att tillreda allt på grillen är en av de senaste trenderna och varför inte slå till med en hel kyckling? Denna kyckling från en gård i närheten var så stor att den krävde ungefär 3 timmar på grillen...
Grillade citroner kan också ge en god och fräsch smak
till kycklingen!
Lägg kycklingbitarna på ett fat, pressa över citronen och servera!
Vilken sommartallrik! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar