söndag 23 juni 2013

Kyckling. Citron. Timjan. Savoykål.

Igår slog jag och svärmor våra kastruller ihop och resultatet blev lyckat. Denna rätt kan jag verkligen rekommendera i sommar. Den stuvade kålen är len och god till den fräscha citronkyklingen. Och ja, grillat är ju alltid gott.




Kycklingspett med citron och stuvad savoykål

6 personer
6-800 g kyckling
2 paprikor (gärna olika färger)
6 champinjoner

till marinaden:
olivolja
citronsaft + skal
vitlök
färsk timjan

1 huvud savoykål
1 gul lök
grädde
salt

250 g plommontomater

Skär kycklingfiléerna i bitar och blanda med marinaden. Skär paprikan i bitar. Varva kyckling, paprika och  en champinjon på 6 st grillspett och grilla tills kycklingen är genomstekt.

Skär kålen i bitar och hacka löken. Koka/sjud i grädde och lite salt tills grädden kokat in i kålen och löken.

Lägg kålen i en stor skål och lägg de färdiga grillspetten över. Servera med färska plommontomater och t.ex. yoghurtaioli.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar