Feta- och rödlöksomelett med jordgubbssallad
3 personer
8 ägg
4 msk vatten
4 msk mjölk
salt
vitpeppar
franska örter
1/2 rödlök
100 g fetaost
babyspenat
1-2 morötter
jordgubbar
pumpafrön
2 avokado
citronsaft
salt
Hacka löken. Vispa ihop äggen med vatten, mjölk, salt och vitpeppar. Värm lite olja i en stekpanna på medelhög-hög värme och häll i äggsmeten. Strö över rödlöken och smula över fetaost. Sänk värmen efter en stund och lägg på ett lock över stekpannan, låt omeletten bli klar under locket utan att vända på omeletten. Strö över de franska örterna när den nästan är klar.
Strimla morötterna med en potatisskalare och blanda med babyspenat, pumpafrön och toppa med jordgubbar.
Mosa avokadon, salta och pressa över lite citronsaft.
Toppa omeletten med avokadoröran och servera med salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar