tisdag 18 juni 2013

Omelett med jordgubbssallad


Snabbt, gott, mättande och somrigt. Passar utmärkt en solig dag när du inte vill spendera så mycket tid framför spisen. Jordgubbarnas tid är här så passa på! De piggar upp både salladen och dig.

Feta- och rödlöksomelett med jordgubbssallad

3 personer


8 ägg
4 msk vatten
4 msk mjölk
salt 
vitpeppar
franska örter
1/2 rödlök
100 g fetaost

babyspenat
1-2 morötter
jordgubbar
pumpafrön

2 avokado
citronsaft
salt

Hacka löken. Vispa ihop äggen med vatten, mjölk, salt och vitpeppar. Värm lite olja i en stekpanna på medelhög-hög värme och häll i äggsmeten. Strö över rödlöken och smula över fetaost. Sänk värmen efter en stund och lägg på ett lock över stekpannan, låt omeletten bli klar under locket utan att vända på omeletten. Strö över de franska örterna när den nästan är klar.




Strimla morötterna med en potatisskalare och blanda med babyspenat, pumpafrön och toppa med jordgubbar.

Mosa avokadon, salta och pressa över lite citronsaft.





Toppa omeletten med avokadoröran och servera med salladen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar