Nötiga kokosbollar
ca 20 st
2 dl blandade nötter, ex cashewnötter och valnötter
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl skalade hampafrön
1/2 dl honung
4-5 färska dadlar
2-3 msk jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk kokosolja
1/4 dl vatten
kokosflingor
Mal nötter och frön i en matberedare. Tillsätt dadlar, jordnötssmör, vaniljpulver, kokosolja och honung och mixa till en jämn smet. Tillsätt sedan lite vatten för önskad konsistens. Forma till bollar och rulla i kokosflingor. Klara att njuta av!
Färska dadlar är mjuka och har en kolaaktig smak |
Välj gärna ekologiskt för att få rena obesprutade råvaror |
Passar utmärkt att förvara i frysen |
Ät direkt eller ställ in frysen eller kylen en stund |
Åh, jag har länge varit sugen på att prova göra någon typ av såna här bollar och har sett en halv miljard olika recept men det har aldrig blivit av. Tror bestämt att det får bli mitt mission i helgen att göra dessa som lördagsgodis! :)
SvaraRaderaHoppas det blev något gott i helgen?! :) Håll utkik så kommer liknande apelsin- och chokorutor inom kort. Också raw-godis!
Radera