Vad sägs om att avsluta veckan eller börja den nya veckan med en färgglad och mättande måltid från växtriket?
Kikärtssallad med ärtröra och bladpersilja
2 personer
250g kokta kikärter
4-6 soltorkade tomater
1 näve bladpersilja
1 krm malen muskotnöt
havsssalt
några teskedar olja från de soltorkade tomaterna om du tar dem ur burk, annars olivolja
250 g kokta gröna ärter
1/2 schalottenlök
några blad basilika
lite mer bladpersilja
2 msk olivolja
en gnutta salt
65-100 g babyspenat
2 små morötter
en lagom bit stjälkselleri
ca 10-12 hasselnötter
1 salladslök
ärtskott till garnering
Hacka de soltorkade tomaterna och bladpersiljan. Blanda med kikärterna, muskotnöten och oljan. Smaka av med salt och låt stå och marinera medan du gör resten av salladen.
Mixa de kokta ärterna med schalottenlöken, oljan, de färska kryddorna och lite salt. Späd med lite vatten för önskad konsistens.
Skiva morötter och selleri. Hacka valnötter och salladslök. Blanda med babyspenaten på två tallrikar. Strö eventuellt över mer bladpersilja. Ringla över lite salladsdressing om du önskar.
Strö över kikärter. Toppa med ärtröra och ärtskott. Servera med ett gott bröd och njut.
Ser jättegott ut. Hade med mig en egen variant på ärtröra idag till jobbet men ska definitivt testa din nästa gång! :)
SvaraRadera