lördag 23 november 2013

Serrano. Chevré. Sparris. Basilika.

En lyxmacka till söndagsbrunchen, som en start på en trerätters middag eller varför inte bara pigga upp någon av höstens vardagskvällar. Några enkla ingredienser så har du denna goda smörgås med en mild blandning av sött och salt. Sa jag att det går snabbt också?



Serranotoast med chevrékräm och sparris 

2 personer

70 g chevré
1 dl cremé fraiche
1 tsk honung
6-8 gröna sparris
2-4 skivor serrannoskinka
2 skivor  gott bröd (ex. surdegsbröd med nötter)
färsk basilika
några salladsblad

Mosa chevrén och blanda med cremé fraichen och honungen till en slät kräm. Strimla skinkan. Fräs sparrisen i smör, salt och peppar i en stekpanna. Rosta brödet och toppa med sallad, chevrékrämen, serrano och basilika. Servera med den nystekta sparrisen.

Sparrisen blir lagom spänstig i stekpannan


Lena smaker som förgyller vilken dag som helst!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar