måndag 16 december 2013

Mer torsk!

Mer besök från östkusten och mer torsk och räkor på menyn. För att jag skulle få lite variation byttes rotfruktspurén ut mot blomkål och broccoli och räkorna fick sällskap av röd kaviar i en kall sås. Gästerna var nöjda och jag likaså!




Ugnsbakad torsk med blomkåls- och broccolipuré och räkröra

4 personer

600 g torskfilé eller torskrygg
salt
peppar
smör

1 blomkål
1 broccolistånd
smakrik ost ex parmesan
en skvätt vispgrädde

300 g färska räkor med skal
2-3 msk röd kaviar
2 dl cremé fraiche
peppar

körsbärstomater
olivolja
honung
flingsalt

Skala räkorna och blanda med cremé fraiche och kaviar. Peppra.

Koka blomkålen och broccolin mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa till en puré tillsammans med riven ost och en skvätt grädde. Smaka av med salt vid behov.

Sätt tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över honung och olja och strö över flingsalt. Blanda runt. Baka i ugnen tillsammans med torsken ca 20 min.

Rulla ihop torskfiléerna och placera i en ugnsfast form. Salta, peppra och toppa med en klick smör. Baka i ugnen på 180 grader ca 20 min beroende på hur tjock din filé är, eller till en innertemperatur på 56 grader. Var vaksam så att den inte blir torr. Servera med purén, räkröran och tomaterna. Toppa med lite färsk basilika.




Smaklig måltid!




2 kommentarer: