måndag 2 december 2013

Raw

En het trend i skogen bland alla dieter är rawfood. Om jag får välja ut det bästa ur rawfood så är det nog godiset eller efterrätterna. I ju för sig är jag ju en efterrättsälskare så valet kanske inte är alldeles överraskande! Med en bra matberedare i köket är det väldigt lätt att experimentera fram godis och delikata efterrätter. Smaka av under tidens gång och tillsätt mer av något du tycker saknas. Måtten i det här receptet är på en höft. Själv gillar jag rikligt med jordnötssmör...





Jornötsrutor med chokokräm och hallonsås

4-6 personer
Till rutorna:
5-6 nävar blandade nötter ex. cashew-, hassel-, valnötter och mandlar
några matskedar jordnötssmör
ca 8 färska dadlar
ett par tsk kokosolja
1 tsk vaniljpulver

Till krämen:
1 mjuk avokado
2 msk raw kakao
1 tsk honung
2 tsk kokosolja
ett par dadlar
en skvätt vatten

Till såsen:
hallon

Mixa nötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en kladdig deg. Tryck ut i en liten form eller en matlåda. Ställ i frysen.

Mixa ingredienserna till krämen tills den är slät. 

Mosa hallonen.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar