tisdag 17 december 2013

Snabba grönsakspastan

Ja, ibland behöver det gå snabbt helt enkelt. Den här rätten kan du välja ändå bara för att den är så god. Färgglad vardagsmat som är bra för både kropp och själ. I alla fall om du, som jag, gillar grönsaker. Om inte, så är den bra för kroppen i alla fall!


Grönsakspasta med fetaost

4 personer

1 zuccini
1 paprika
2 morötter
ett gäng champinjoner
ett gäng oliver
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor500 g krossad tomat
franska örter
soja

150 g fetaost

pasta

Skiva grönsakerna och hacka löken. Pressa vitlöken i en wokpanna med lite olja i och fräs på låg värme ett par minuter. Tillsätt grönsakerna, slå över lite soja och höj värmen. Woka grönskarna några minuter tills de blivit lite mjuka och häll sedan på tomatkrosset. Smaka av med franska örter och eventuellt lite salt. Låt stå och puttra ca 5-10 minuter och tillsätt oliverna de sista minutrarna. 

Koka pastan enligt anvsningarna. Jag använde bönpasta gjord på mungbönor för att rätten ska innehålla proteiner också.

Servera pastan med såsen och toppa med fetaost. 

Proteinrik bönpasta eller din favorit?

Inte bara en grön dag, utan en färgsprakande dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar