söndag 8 december 2013

Saffranstider

Jag tycker att en av de bästa smakerna i adventstider är saffran och det går ju att använda kryddan i långt mer än bara lussebullar. Efter ett hett tips blev det den här gången blev det lussebollar istället!

Saffransbollar

ca 20 st

2 dl cashewnötter
2 dl valnötter
1/2 dl sötmandel
10 färska dadlar
en nypa havssalt
1/2-1 pkt saffran

mandelmjöl att rulla bollarna i 

Kör nötterna i en matberedare till enn grovt mjöl. Tillsätt dadlarna och havssaltet och kör igen. Tillsätt lite saffran i taget och smaka av efter hand beroende på hur stark saffranssmak du vill ha. Rulla bollar och rulla dem i mandelmjöl. Förvara i frysen och ta fram till glöggen eller när sötsuget sätter in.

Hel saffran som jag mortlar själv.
Enligt kvinnan i kryddaffären mycket smakrikare
än färdigmalen saffran.


Variera de klassiska saffransbullarna
med lite saffransbollar!









2 kommentarer:

  1. Åh detta ska jag testa! Låter supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt. Du kommer gilla dom, jag lovar!

      Radera