Saffransbollar
ca 20 st
2 dl cashewnötter
2 dl valnötter
1/2 dl sötmandel
10 färska dadlar
en nypa havssalt
1/2-1 pkt saffran
mandelmjöl att rulla bollarna i
Kör nötterna i en matberedare till enn grovt mjöl. Tillsätt dadlarna och havssaltet och kör igen. Tillsätt lite saffran i taget och smaka av efter hand beroende på hur stark saffranssmak du vill ha. Rulla bollar och rulla dem i mandelmjöl. Förvara i frysen och ta fram till glöggen eller när sötsuget sätter in.
Hel saffran som jag mortlar själv. Enligt kvinnan i kryddaffären mycket smakrikare än färdigmalen saffran. |
Variera de klassiska saffransbullarna med lite saffransbollar! |
Åh detta ska jag testa! Låter supergott!
SvaraRaderaVad roligt. Du kommer gilla dom, jag lovar!
Radera