onsdag 4 december 2013

Scones

Lyxfrukost med nybakta scones, engelskt afternoon tea eller varför inte bryta av glöggmyset och pepparkakorna i december med en te- och sconeskväll? Min matiga variant mättar bra morgon som kväll.

Scones

ca 6 st

3 dl havregryn
3 dl mjölk
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk honung
3,5 dl dinkelsikt
1 dl dinkelfullkorn
2-3 tsk bakpulver

mjölk till pensling
linfrön

Blanda havregryn, mjölk, honung och olja i en skål. Låt stå några minuter. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan i havreblandningen lite i taget till en kladdig deg. Klicka ut 6 st scones på en plåt med bakplåtspapper. pensla med mjölk och strö över linfrön. Grädda i ugnen ca 20-25 min tills bröden fått lite färg och en knaprig yta. Servera med smör, ost, grönsaker och din favoritmarmelad.



Med ost och grönsaker..
..avokado, tomat och flingsalt..


..eller med en smarrig marmelad!

Denna spännande kombination kan jag rekommendera!
Fikonmarmelad kan ändå vara min favorit..
Servera kanske med en lyxig citronyoghurt
Frukost, afternoon tea eller kvällsmat!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar