Scones
ca 6 st
3 dl havregryn
3 dl mjölk
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk honung
3,5 dl dinkelsikt
1 dl dinkelfullkorn
2-3 tsk bakpulver
mjölk till pensling
linfrön
Blanda havregryn, mjölk, honung och olja i en skål. Låt stå några minuter. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan i havreblandningen lite i taget till en kladdig deg. Klicka ut 6 st scones på en plåt med bakplåtspapper. pensla med mjölk och strö över linfrön. Grädda i ugnen ca 20-25 min tills bröden fått lite färg och en knaprig yta. Servera med smör, ost, grönsaker och din favoritmarmelad.
Med ost och grönsaker.. |
..avokado, tomat och flingsalt.. |
..eller med en smarrig marmelad! |
Denna spännande kombination kan jag rekommendera! |
Fikonmarmelad kan ändå vara min favorit.. |
Servera kanske med en lyxig citronyoghurt |
Frukost, afternoon tea eller kvällsmat! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar