söndag 21 juli 2013

Ananas. Socker. Rom. Vanilj.

Visst kan du grilla efterrätten också! Och vill du imponera på gästerna kan du även flambera efterrätten på grillen. Denna efterrätt för också tankarna till karibien. Varm ananas med smak av rom eller konjak tillsammans med äkta vaniljglass som smälter över frukten avrundar fint grillmiddagen i trädgården en sommarkväll. 




Flamberad ananas med vaniljglass

4 personer
4 skivor färsk ananas
4 msk smör
4 msk socker
1 dl rom eller konjak

Grilla ananasskivorna en stund och ta sedan av dem från grillen. Blanda smör och socker i en skål. Gör ett fat med höga kanter av dubbla ark aluminiumfolie, klicka i smörblandningen och sätt foliet på grillen så att smöret smälter. Placera ananasen i foliet och låt den puttra i smöret en stund. Häll sedan på romen och tänd på. Låt brinna en stund och kväv sedan elden med grilllocket om det behövs. Ju längre det briner desto mer alkohol kokas bort. Servera med en boll vaniljglass.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar