Laxknyten med purjolök, fetaost och kapris
4 personer
600 g färsk lax
150 g fetaost
1 purjolök
kapris
till marinad:
1 lime (skal och saft)
flytande honung
olivolja
salt
aluminiumfolie
Skär laxen i fyra portionsbitar och marinera en stund i skal och saft från en lime, en skvätt olivolja, ett par matskedar honung och en gnutta salt. Placera sedan laxen på varsit ark aluminiumfolie. Strö över fetaost, kapris och skivad purjolök. Grilla ca 10-15 minuter.
Parmalindad lax med limesås
4 personer
600 g färsk lax
8 skivor serranoskinka
2 dl cremé fraiche
1 lime
salt
Blanda cremé fraichen med skal och saft från limen och smaka av med lite salt. Skär laxen i portionsbitar. Linda skinkan omlott runt laxen. Grilla ca 10 minuter. Servera gärna med grillad halloumi och den fräscha limesås till.
Vet att det är gott!
SvaraRadera