fredag 5 juli 2013

Grillad lax på två sätt

Lax, eller fisk över huvudtaget, kan vara knepigt att grilla. Här får du två tips om hur du grillar lax utan att den faller isär och middagen hamnar nere på kolet. Sotad lax i all ära men någon måtta får det vara..

Laxknyten med purjolök, fetaost och kapris

4 personer
600 g färsk lax
150 g fetaost
1 purjolök
kapris

till marinad:
1 lime (skal och saft)
flytande honung
olivolja
salt

aluminiumfolie 

Skär laxen i fyra portionsbitar och marinera en stund i skal och saft från en lime, en skvätt olivolja, ett par matskedar honung och en gnutta salt. Placera sedan laxen på varsit ark aluminiumfolie. Strö över fetaost, kapris och skivad purjolök. Grilla ca 10-15 minuter. 







Parmalindad lax med limesås

4 personer
600 g färsk lax
8 skivor serranoskinka

2 dl cremé fraiche
1 lime
salt

Blanda cremé fraichen med skal och saft från limen och smaka av med lite salt. Skär laxen i portionsbitar. Linda skinkan omlott runt laxen. Grilla ca 10 minuter. Servera gärna med grillad halloumi och den fräscha limesås till.





1 kommentar: