Ingefärsmarinerad torsk med koriander- och avokadoröra
2 personer
3-400 g torskfilé
färsk riven ingefära efter smak
1 lime, skal och saft
1 vitlöksklyfta
flytande honung
olja
1 stor avokado eller 2 små
1/2 kruka färsk koriander
2 tsk färsk hackad chili
salt
Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera torskfileérna en stund, gärna 1 timme. Grilla i folie ca 15-20 minuter. Kolla till fisken så att den inte blir för torr. Du kan ta av knyten från grillen då fisken är nästan klar så lagas den klart det sista i foliet och du undviker att den blir torr.
Mosa avokadon och hacka chili och koriander. Blanda tillsammans och smaka av med salt. Vill du få en mildare röra kan du blanda i några klickar cremé fraiche.
Servera torsken och röran tillsammans med en god sallad, ris eller en grillad majskolv.
Ser gott ut!
SvaraRaderaDet var det! Går säkert lika bra med sik, gös eller aborre.
RaderaÅååh! Det både låter och ser fantastiskt ut! Riktigt i vår smak, måste vi verkligen prova! :D Skönt att det börjar bli höst så jag har tid att sitta och läsa dina recept och bli inspirerad igen! :)
SvaraRaderaÅh vad roligt att höra! :) Jag kan snöa in lite på dessa smaker men det är så gott!!
Radera