söndag 21 juli 2013

Karibien på grillen

Efter mycket nordiska smaker på menyerna längtade smaklökarna efter något annat och sommarvädret lockade med grillat. Det fick bli karibiska smaker på grillen. Ingefära, lime och vitlök går alltid hem hos mig. Koriander likaså men jag vet att många har svårt med den kryddan så då går den såklart att utesluta.


Ingefärsmarinerad torsk med koriander- och avokadoröra

2 personer
3-400 g torskfilé
färsk riven ingefära efter smak
1 lime, skal och saft
1 vitlöksklyfta
flytande honung
olja

1 stor avokado eller 2 små
1/2 kruka färsk koriander
2 tsk färsk hackad chili
salt

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera torskfileérna en stund, gärna 1 timme. Grilla i folie ca 15-20 minuter. Kolla till fisken så att den inte blir för torr. Du kan ta av knyten från grillen då fisken är nästan klar så lagas den klart det sista i foliet och du undviker att den blir torr.

Mosa avokadon och hacka chili och koriander. Blanda tillsammans och smaka av med salt. Vill du få en mildare röra kan du blanda i några klickar cremé fraiche.

Servera torsken och röran tillsammans med en god sallad, ris eller en grillad majskolv.











4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var det! Går säkert lika bra med sik, gös eller aborre.

      Radera
  2. Åååh! Det både låter och ser fantastiskt ut! Riktigt i vår smak, måste vi verkligen prova! :D Skönt att det börjar bli höst så jag har tid att sitta och läsa dina recept och bli inspirerad igen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att höra! :) Jag kan snöa in lite på dessa smaker men det är så gott!!

      Radera