lördag 27 juli 2013

Jag går och fiskar...

...och tar en tyst minut. Sedan blir det makrill till middag!


Ta ditt spö och ge dig ut och fiska. Fiskmiddagen är aldrig så god som när fisken är nyfångad och det är du själv som dragit upp den. Jag hade turen att få dra upp några lökar, plocka färska kryddor och koka svärmors potatis direkt från landet till middagen. 

Smörstekt makrill med stuvad spenat och romsås

4 personer
3-6 makrillar beroende på storlek
ströbröd
salt
peppar
dill

400 g spenat (färsk eller frusen)
3 gula lökar 
smör
grädde
peppar
salt
malen muskotnöt

2 dl cremé fraiche
2-3 msk majonäs
1/2 dl färsk hackad dill
2-3 msk rom
peppar
citron

Filea fisken och panera med ströbröd. Salta och peppra. Stek med smör och dill i en het panna ca 2 minuter på varje sida precis innan servering.

Fräs lök och spenat i en stekpanna. Häll på grädde efter smak och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

Blanda en kall sås med creme fraiche, majonäs, dill och rom. Smaka av med salt, peppar och citron.

Servera allt tillsammans med nykokt färskpotatis.











Tips! Omogna tomater som steks i smör och balsamvinäger är förvånansvärt gott och ett överraskande tillbehör till denna rätt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar