fredag 12 juli 2013

Jordgubbar och glass

Sommaren fortsätter och jag fortsätter äta jordgubbar. Här får du tips om två sätt att piffa upp klassikern jordgubbar med glass.

Vitchokladgratinerade jordgubbar med vaniljglass
4 personer
1 l Jordgubbar
100 g vitchoklad
Vaniljglass

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en ugnsfast form. Riv över vitchoklad. Gratinera i ugnen på 200 grader tills chokladen smält. Servera med vaniljglass medan jordgubbarna är varma. Otroligt enkelt en sommardag då du inte vill tillbringa så mycket tid i köket.





Det blir endel vätska från jordgubbarna
som är gott att hälla över glassen

Konjaksflamberade jordgubbar med vaniljglass
4 personer
1 l jordgubbar
1 dl socker
50 g smör
1 dl konjak

Skiva jordgubbarna. Strö över lite socker och låt vätska dra ur dem. Smält smör och socker i en stekpanna. Häll bort vätskan från jordgubbarna och lägg i dem i stekpannan med sockret och smöret. Låt puttra en stund tills de är mjuka och rejält varma. Häll på konjaken och tänd eld med en tändsticka. Låt brinna ut. Ju mer vätska som är kvar i jordgubbarna, desto mindre kommer det att brinna och då blir mer konjakssmak kvar. Servera med vaniljglass och häll över såsen som bildats i stekpannan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar