Het broccolisoppa och grillad majskolv med kryddsmör
4 personer
2 broccolistånd (ca 500g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
grönsaksbuljong 1 tärning
8 dl vatten
salt
4 majskolvar
smör
salt
chilipeppar
vitlökspulver
spiskummin
koriander
blandade örter
cayennepeppar
eller
enkelt alternativ: santa maria tapas spicemix
Hacka habaneron, lök och vitlök. Fräs i lite olja tillsammans med kryddorna. Häll på 8 dl vatten och lägg i buljongen. Dela broccolin i mindre bitar (men behåll blasten) och lägg i vattnet. Koka upp och låt koka under lock ca 20 min eller tills broccolin är mjuk. Mixa med en stavmixer tills soppan är slät. Smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.
Blanda smör med kryddor. Precis innan servering: stek majskolvarna i en het panna, grilla i ugnen, eller koka några minuter i kastrull. Jag gillar att steka dem så de får en härlig färg.
Servera soppan tillsammans med majskolven och kryddsmöret. Vill man göra middagen matigare passar även superenkla ostquesadillas till. Lägg ett lager ost på en mjuk tortilla, lägg en annan tortilla ovanpå och stek i lite smör ett par minuter på varje sida. Quesadillas gör du enkelt medan soppan kokar och håller dem varma i ugnen medan du steker majskolvarna.
Habaneron är liten men stark! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar