Müsli
havregryn
kruskakli
quinoaflingo/quinoapuffar
risflingor
dinkelflingor
sojaflingor
linfrön
pumpafrön
solrosfrön
cashewnötter
hasselnötter
valnötter
mandlar
kanel
kardemumma
Välj dina egna favoriter |
honung
vatten
Sätt ugnen på 125-150 grader.
Blanda en bas av valfria flingor på en plåt. Har du bara havregryn hemma duger det utmärkt. Strö över frön. Hacka dina favoritnötter och blanda med dem. Mängden av de olika ingredienserna tar du helt enkelt efter vad du gillar bäst.
Jag brukar fylla en hel plåt med ett rejält lager. Ju mer nötter och frön den innehåller, desto mer energirik blir den såklart. Ringla sedan över honung, olja och ca 1-1,5 dl vatten (för en hel plåt med ca 3 cm högt lager av müsli). Strö över rikligt med kardemumma och kanel och massera in kryddorna tillsammans med honungen, oljan och vattnet. Torka i ugnen ca 50 minuter eller tills müslin är torr och krispig. Rör om var tionde eller var 15:de minut. Ta ut och låt svalna på plåten. Klar att äta!
Cashewnötter är mina favoriter |
Honung gör müslin lagom söt |
Kan du motstå? |
Ooooh! Verkar farligt gott! :D
SvaraRaderaPrecis vad den är, farligt god ;) Tar kanske några satser innan man hittat sin favoritblandning och rätt mängd olja/honung/vatten. Så det blir alltså bara bättre och bättre...
SvaraRadera