tisdag 30 april 2013

Kyckling. Saffran. Basilika. Quinoa.

Idag är det valborgsmässoafton och våren ska firas! Det gör jag med att dra ut saffranssirapen från i julas ur skåpet och krydda kvällens kycklingfilé med. Tillsammans med basilika, olja och soya blev det en fin marinad och en saftig kyckling. Saffranssirap hör ju inte till basvarorna hemma så har du inte det testa med sirap och saffran eller någon annan krydda.





Saffran- och basilikakyckling med quinoasallad

2 personer
Kyckling:
2 kycklingfiléer
4 msk soya
4 msk olivolja
4 msk saffranssirap (eller sirap+saffran)
1-2 msk torkad basilika

Häll allt i en skål eller direkt i ugnsformen och låt kycklingen gärna marinera en timme om du har tid. Har jag inte tid slänger jag den i ugnen direkt på 200 grader ca 20 min.

Quinoasallad:
2 dl quinoa
1 morot
1 näve bladspenat
2 salladslökar
körsbärstomater
oliver
färsk basilika

förslag på dressing: 
2 msk apelsinjuice (färskpressad)
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
4-5 msk olivolja
1 tsk honung
flingsalt
peppar 

Koka quinoa enligt anvisningarna och låt svalna något. Jag gillar den något ljummen. Strimla moroten, hacka löken och dela tomaterna. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med flingsalt och svartpeppar. Blanda quinoan med grönsakerna, basilikan och dressingen.





Just nu är avokadon så otroligt goda så det fick bli en liten mild röra på bara mosad avokado med gnutta salt.




Glad vår!


2 kommentarer:

  1. Vilken matmamma du är! Allt här verkar ju jättegott! Här ska jag absolut hämta inspiration :)
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Haha, ja det kanske jag är! Kul om du vill göra det, hoppas du hittar nåt som smakar :)

    SvaraRadera