söndag 28 april 2013

Enkla äggröran

Om det är något som jag vill att alltid finns hemma i kylskåpet så är det ägg. Mättande, gott och mycket användbart. Här kommer mitt enklaste äggrecept när jag vill att det ska gå snabbt.

Äggröra

1 person
1 sort ägg
1-2 soltorkade tomater i olja (beroende på storlek)
salt
peppar

Koka ägget så att gulan fortfarande är krämig, ca 5 minuter. Hacka den soltorkade tomaten. Mosa ägget tillsammans med tomaten och smaka av med salt och peppar.

Passar bra som proteinkälla eller tillbehör i en sallad eller som pålägg på en god bit bröd. Själv gillar jag röran på knäckebröd och att toppa med några skivor avokado.

På surdegsknäcke

Kanske ett matigt pålägg på nybakta scones

Eller som lättare lunch tillsammans med en sallad på rödkål, ruccola,
strimlad morot, tomat, avokado och oliver.  



Tips! Blanda även i keso för att göra röran fylligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar