tisdag 10 september 2013

Burgare!

Sommarvärmen i helgen lockade än en gång fram suget att grilla. Innan det var dags hade det dock mörknat ute och grillkolen lyste med sin frånvaro. Nåja, burgarna var redan på gång och det var bara att starta ugnen och spisen. Lika bra gick det och godare hamburgare än de hemlagade är svåra att hitta! 


Hamburgare med fetaröra, avokado och chunky salsa

4 personer

600 g blandfärs
1 gul lök
2 ägg
3 msk oxfond
ströbröd

8 skivor bacon

150 g fetaost
1 dl cremé fraiche
2 tsk honung

3 mjuka avokado
1 liten vitlöksklyfta
salt
1 näve färsk koriander

Chunky salsa som du hittar på tacohyllan i affären

Salladsblad
Rödlök
Gurka
Tomat

Surdegsbröd

Mosa fetaosten med cremé fraiche och honung och rör till en jämn smet. Mosa avokadon, pressa i vitlök och salta. Blanda väl och tillsätt hackad koriander. Skär upp grönsaker.


Skär upp brödet och pensla med lite olivolja. Grilla i ugnen på ca 200 grader 5-10 minuter.


Stek bacon i en het panna. Låt baconen rinna av på ett fat med hushållspapper.
Blanda färsen med finhackad lök, ägg, fond salt och lite ströbröd. Forma till biffar och stek i baconfettet panna.

Servera fetaröra, avokadoröra, chunky salsa, grönsaker, bröd, bacon och biffar på olika serveringsfat och låt var och en komponera sin egen hamburgare.



Lax är ett bra alternativ till hamburgaren
och minst lika gott!
  


Om du väljer lax hellre än färsbiff kan du enkelt grilla laxen i ugnen 12-15 minuter i 200 graders värme. Ett lite mer avancerat alternativ är att mixa laxen med lök, fiskfond, salt och lite kryddor som cayennepeppar eller chilipeppar.

Hugg in!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar