Grunddeg ljus botten:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl dinkelsikt/vetemjöl
Grunddeg grov botten:
50 g jäst
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten
3 dl dinkelmjöl/vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Blanda jäst, socker, salt, olja och vattnet i en degbunke. Rör i lite mjöl i taget tills du får en fin och elastisk deg. Spara lite mjöl till utbakning. Dela degen i 4 bitar och kavla ut på ett mjölat bakbord.
- Rödbetspizza med chevré
- 1 sats grunddeg
- 2 burkar krossad tomat
- ett gäng rödbetor
- chevréost
- valnötter
- rödlök
- honung
- ruccola/basilika/timjan
- Kavla ut degen. Bred över tomatsåsen. Hacka löken och skiva rödbetorna väldigt tunt, gärna med en mandolin. Hacka nötterna lite grand. Strö allt över pizzan. Smula till sist över osten. Grädda i 225 grader ca 15 minuter. Ringa över honung och strö över ruccolan när pizzan är färdiggräddad.
Servera gärna med en pizzasallad - Rotfruktspizza med pesto och blandade ostar
- blandade rotfrukter, t.ex: morot, kålrot, blomkål, palsternacka
- rödlök
- svamp
- pesto
- färska tomater
- 2-3 olika sorters ostar, t.ex: västerbottenost, fetaost, cheddarost, prästost, vällagrad konjaksost...
- ruccola/basilika/timjan
- balsamicocréme
- Kavla ut degen. Bred över tomatsåsen. Hacka löken och skiva rotfrukterna väldigt tunt, gärna med en mandolin. Skiva svampen. Strö allt över pizzan. Smula till sist över osten och klicka ut peston. Grädda i 225 grader ca 15 minuter. Rinlga över balsamicocréme och strö över ruccolan när pizzan är färdiggräddad.
Färska tomater att toppa med är gott
och gör pizzan extra saftigSnart är det dags för fredagsmys!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar