Grönsaksnudlar med fetabakad lax
4-5 personer
1 palsternacka
1 zuccini
2 morötter
1 purjolök
2-3 msk tamari(eller soya)
1-2 tsk röd curry
2-3 msk sesamolja
ca 140 g laxfile/person
150-200 g fetaost
2-3 stora färska majskolvar till servering
smör
flingsalt
Koka majskolvarna mjuka. Dela i två eller tre bitar.
Lägg laxen i en ugnsfast form och gnid in den i lite olja och soya. Baka i ugnen på 200 graders värme ca 8-10 minuter, ta sedan ut den och smula över fetaosten. Baka laxen sedan ytterligare 2-4 minuter.
Svarva grönsakerna till långa nudlar. Woka dem några minuter i lite sesamolja, röd curry och tamari. Har du ingen tamari, som är en typ av soya, går det lika bra med vanlig.
Servera laxen med nudlar och en bit majskolv. Toppa majsen med lite smör och flingsalt så blir den extra god.
Pröva dig fram med svarven. Har du ingen kan du strimla fint med en potatisskalare till bred "tagliatelle" istället. |
De tunna grönsakerna behöver inte så lång tid i wokpannan |
Jag är löjligt förtjust i lax... |
..så snabbt, nyttigt och gott! |
Mat att bli glad av helt enkelt! |
Och så ett efterrättstips på det när svarven ändå är framme...
Smörfrästa äppelnudlar med vaniljglass och kanel
4 personer
3-4 äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk likör 43
1 tsk kanel
en nypa havssalt
Svarva äpplena och fräs i en panna tillsammans med de övriga ingredienserna. Servera med en kula vaniljglass och strö över lite kanel. Himmelskt gott i äppelsäsong!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar