lördag 21 september 2013

Grekisk sallad med en twist

Visst passar sallad även på hösten! Gör den matigare med quionoa, bulgur, pasta eller liknande och lägg till lite varma tillbehör så har du en mättande, god och fräsch middag i höstmånaderna. Denna vecka blev det en variant av grekisk sallad med quinoa som fick toppas av lite kryddiga kikärter och varma morötter. I min ekologiska näraffär hittade jag vackra lila morötter och kunde inte motstå dem...




Grekisk quinoasallad med kikärter och ugnsrostade morötter
3-4 personer
blandad grönsallad
oliver
gurka
tomat
fetaost
rödlök

2 dl quinoa (okokt)

400 g kokta kikärter
1-2 krm cayennepeppar
1-2 krm gurkmeja
1-2 krmvitlökspulver
1-2 krm paprikapulver
0,5 dl olivolja

8-10 morötter
sesamolja
flingsalt

Sätt ugnen på 150-200 grader beroende på hur genomgrillade morötter du önskar. Tvätta morötterna och dela dem på längden. Ringla över lite olja, strö över flinsalt och blanda runt. Rosta i ugnen ca 30-40 minuter.
Koka quinoan enligt anvisningarna. Skölj i kallt vatten.
Blanda kryddor och olja. Skölj av kikärterna och blanda med mariaden.
Hacka grönsakerna till salladen. Blanda med den kokta quinoan. Smula över fetaost eller servera vid sidan av. 
Servera salladen med kikärter och morötter.






Mättande och god höstsallad!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar