Chokladfondante med likör 43-kräm och hallonsås
4 personer
4 ägg
1,5 dl ströstrsocker
120 g smör
120 g mörk choklad 55-70%
1,5 msk kakao
200 g färskost
100 g hasselnnötskräm
3 msk florsocker
4-5 msk likör 43
4-5 msk kaffe
250 g hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 ugnsfasta formar med smör eller placera ut stora muffinformar på en plåt (gärna dubbla om de är tunna).
Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa äggen med sockret tills smeten är fluffig. Rör ner kakaon i äggsmeten. Vänd sedan försiktigt ihop äggsmeten med smöret och chokladen.
Fyll formarna och grädda dem i mitten av ugnen 8-12 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem. De ska vara hårda runt om men lösa och rinniga i mitten.
Mosa färskosten tillsammans med hasselnötskrämen med en gaffel. Blanda i de övriga ingredienserna och rör smeten jämn. Lägg i kylskåpet fram till servering. Detta blir ganska mycket kräm så blir det kräm över går den bra att frysa in!
Koka upp hallonen om de är frusna och mosa sedan till en sås.
Servera fondanten tillsammans med krämen och hallonen.
Tips! Använd likör 43-krämen som en frosting på cupcakes eller som överdrag på en chokladkaka och toppa med hela hallon.
Detdär ser helt schuuukt gott ut!!!
SvaraRaderaDet är kan jag lova! Farligt gott!!
SvaraRadera