onsdag 8 maj 2013

wd 50

Wd 50 är en restaurang på Manhattan i New York, 50 Clinton street. Restaurangen öppnade 2003 och mästerkocken som driver restaurangen heter Wylie Dufresne. När vi klev upp från tunnelbanestationen undrade vi var vi hamnat. Kunde det ligga en fin restaurang i detta kvarter? Men det kunde det! En prisvärd gourmetrestaurang med avslappnad stämning och utomordentlig service! 

Lövtunt sesamknäcke
 Servitören beskrev sesamknäcket som "it won't fill you up and it's addictive" och det stämde...


Efter det lövtunna knäcket serverades en liten amuse bouche eller aptitretare med gurka, rå fisk, någon mild blomma och en grön kräm. Lent och gott. En fantastisk start på en spektakulär meny. Den slank ner innan kameran hann fram. Detta följde efter...


Kotunga, quinoafries, king-oyster svamp, körsbärsmiso
Varje rätt var ett eget fantasifullt konstverk...


Popcornsoppa, räka, shiso, jicama
Ja det stämmer även om det låter märkligt, soppan var verkligen gjord på popcorn!  Det märkligaste var nog ändå att det var otroligt gott. Bland det bästa på menyn! Shiso är en asiatisk ört och det är den svarta strimman i soppan som ses på bilden. Jicama är en mexicansk växt och det är roten man äter. Jicaman ser du mellan räktimbalerna.


Marulk, paprikagröt, majrova, olivmochi
Ett annat konstverk, kanske med betoning på konstigt, men så otroligt gott! Salt fisk, sötare paprika smak och sega riskaksliknande olivbollar.

Mmm...




Rökt anka, palsternacksrisotto, cocoa nibs, svart vinäger
Den svarta vinägern var den bästa vinägern jag ätit.


Passionsfruktstårta, sesam, arganolja, maräng

 Som en sandstrand. Ljuvligt gott.

Middagen avslutades med ett litet blåbärskuvert som oxå slank ner så snabbt att den inte hann fastna på bild...

Summa summarum det bästa jag ätit på mycket länge och inspirerad till att våga testa oväntade smakkombinationer!


2 kommentarer:

  1. Oj, wow! Det låter ju superspännande alltihop! Vill också! :D

    SvaraRadera
  2. Ja det var grymt spännande, roligt, märkliga kombinationer och otroligt gott! Värt ett besök om du besöker staden!

    SvaraRadera