tisdag 14 maj 2013

Zuccini. Dill. Persilja. Fetaost.

Idag var utgångspunkten 2 zuccini som jag inhandlat häromdagen bara för att de var så billiga. Zuccinisäsongen är påväg! Gott att hyvla i en sallad, rosta i ugnen, grilla, ha i gryta eller kanske steka biffar? Idag blev det biffar. 
Biffarna går lätt att variera. Byt ut kryddorna mot basilika, koriander, franska örter eller gör dem kryddigare med curry, spiskummin eller chili. Byt ut löken mot rödlök och lägg till vitlök. Osten kan varieras med riven hårdost, getost eller halloumi. Bara fantasin sätter stopp...


Zuccinibiffar med fetaost och färska kryddor

3 personer
1,5 medelstora zuccini eller 2 små
1 lök
1 paket fetaost
4 ägg
1 dl vetegroddar/mjöl
persilja
dill
salt
peppar

Riv zuccinin och pressa ur vätskan ordentligt. Hacka löken. smula i fetaosten och rör ner tillsammans med äggen, vetegroddarna och kryddorna. Salta och peppra. Stek på medelvärme tills biffarna fått färg och håller ihop bra. Servera med en god sallad. Om du vill göra rätten ännu matigare kan du lägga till några skivor gravad eller kallrökt lax eller en god skinka!


Alfagroddar är gott och nyttigt att toppa salladen med

Lägg till lite lax eller...



Green tuesday!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar