tisdag 21 maj 2013

Spenat. Lingon. Fetaost.

Denna vecka blev det också en grön tisdag i dubbel bemärkelse. Inte bara vegetariskt utan även gröna plättar. Spenat i plättar gör dem mer mättande men fortfarande lika goda. Passar väldigt bra med lingonsylt till! Vem vill inte ha plättar och sylt till middag?  



Spenatplättar med lingonsylt och fetasmulor

3-4 personer

ca 3-400 g frusen hackad spenat
1 dl dinkelsikt
1 dl dinkelfullkorn
1 tsk salt
4 dl mjölk
5 ägg
olja/smör till stekning
1 paket fetaost
lingonsylt


Tina spenaten. Blanda mjölet och saltet. Det går såklart lika bra med vetemjöl eller grahamsmjöl. Vispa i mjölken lite i taget så smeten inte blir klumpig. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Rör i spenaten. Stek stora plättar på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Servera med lingonsylt och smula över fetaost.


Tips! Smula i fetaosten redan innan stekning om du gillar osten bättre då den är varm och smält. Eller byt ut fetan mot blåmögelost. Blåmögelosten passar utmärkt till både spenat och lingonsylt!

Håll plättarna varma i en ugnsform i ugnen medan du steker klart så är de godast vid servering

Ännu en grön tisdag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar