tisdag 28 maj 2013

Kikärter. Vitlök. Spiskummin. Vitkål.

Grön tisdag även denna vecka! Idag är det kikärter som är huvudingrediensen. Kikärtsbiffarna serveras här med en vitkålssallad, avokado, russin och pesto men såklart passar även quinoa, couscous, potatis, ris etc. till. 




Kikärtsbiffar med vitkålssallad

2 personer
400 g kokta kikärter
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 dl mjöl (ex. vetemjöl, bovetemjöl, dinkelsikt)
1 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 tsk salt

vitkål
morot
vitvinsvinäger
olivolja
salt
peppar

Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i en matberedare. Hetta upp en stekpanna på medelhög temperatur och sätt i olja/smör att steka i. Klicka ut smeten, som ska vara ganska fast och stek till ca 6 st biffar några minuter på varje sida.





Grovriv moroten, strimla vitkålen och blanda tillsammans. Blanda 1 del olja med 1 del vitvinsvinäger. Salta och peppra. Ringla över vinägretten över salladen och blanda om ordentligt. Låt den gärna stå en stund innan servering. Funkar fint att spara i kylen tills nästa dag!
Jag är löjligt förtjust i avokado
och tycker det passar till allt


Servera biffarna med vitkålssalladen och strö några russin på toppen! Känns det torrt kan du lägga till avokado, en klick cremé fraiche, keso eller pesto.



Syrlig kål, len avokado, söta russin och salt pesto passar utmärkt till kikärterna






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar